Workshops

Workshop Basis taart

 

In deze workshop leer je de basis van het taart decoreren. We gaan een taart ( 12 personen) open snijden en vullen; maskeren (afsmeren) met een crème en bekleden met fondant. Dan kan het decoreren beginnen: figuurtjes uitsteken, een klein bloemetje of diertje boetseren of een plaatje in elkaar puzzelen. De workshop duurt ongeveer 3 uur, het kan dus iets uitlopen, en is inclusief koffie/thee en wat lekkers. Graag opgeven via de email, vermeld hierbij je naam, adres gegevens, telefoon nummer en het aantal personen die je wil aanmelden. De reservering is pas definitief na betaling.

 

 

Workshop Cup cakes decoreren

In deze workshop gaan we 6 cup cakes decoreren, dit kan met behulp van verschillende technieken. De workshop duurt ongeveer 2,5 á 3 uur en is inclusief koffie/thee en wat lekkers. Graag opgeven via de email, vermeld hierbij je naam, adres, telefoonnummer en het aantal personen die je wil aanmelden. De reservering is pas definitief na betaling.

 

 

 

 

 

Workshop Drip Cake

Wat kun je verwachten:
We vullen de taart met een lekkere vulling. We smeren de taart af met verschillende kleuren vanille buttercreme. Van een ganache, die je zelf op kleur brengt maken we de drip. Van fondant of marsepein maken we de decoratie. De taart decoreren we daarmee en met snoepjes, koekjes enz. De workshop duurt 2,5 á 3 uur. Graag opgeven via de email, vermeld hierbij je naam, adres gegevens, telefoon nummer en het aantal personen die je wil aanmelden. De reservering is pas definitief na betaling.

 

 

 

 

Techniek workshop Bloemen

Basis bloemen: in deze workshop maken we rozen of gesloten pioenrozen op een styropor kern. Je leert hoe je de bloemblaadjes kunt frillen en veinen. Als alle bloemblaadjes op de kern zitten maken we het geheel af met een kalyx en blad blaadjes. Als de snelheid hoog is kunnen we meerdere bloemen maken. Duur ongeveer 2,5 á 3 uur.

 

Bloemen op draad: in deze workshop leer je hoe je een open pioen of leli maakt. Bij deze bloemen is elk bloemblad op draad gezet. Ook hier leer je hoe je de bloemblaadjes kunt frillen en veinen.  Als alle bloemblaadjes klaar zijn binden we het geheel samen met floral tape. Duur ongeveer 3 uur ( houd rekening met wat uitloop).

 

 

XXXL Roos:

Groot, groter, grootst! Tot die laatste categorie behoort de grote roos die wij gaan leren maken tijdens deze workshop. De roos die heeft een doorsnede van ongeveer 14 cm. Tijdens deze workshop ga je leren met behulp van de FMM grote roos uitsteker deze mooie bloem te maken. Deze uitsteker set neem je aan het einde van de avond mee naar huis. De bloem gaan we maken van gumpaste en de kleur mag je zelf bepalen.

 

Graag opgeven via de email, vermeld hierbij je naam, adres gegevens, telefoon nummer en het aantal personen die je wil aanmelden. De reservering is pas definitief na betaling

 

Workshop Strak afsmeren met Ganache

Tijdens deze workshop wordt uitgelegd hoe je ganache maakt en hoe je dit het beste op een taart kunt verwerken. Tevens leer je eenvoudige roosjes te maken van Modelling Chocolade. We werken tijdens deze workshop met een cake van 15 cm, die wij vooraf voor je bakken. De cake gaan we afsmeren met ganache, tot je een mooi strakke taart hebt. Met Moddeling Chocolate maken we mooie eenvoudige roosjes om de taart mee te decoreren. Deze chocolade taarten zijn een leuk alternatief voor marsepein/fondant taarten. Tevens zijn de technieken die je leert prima toe te passen wanneer je een taart met botercreme of icing afsmeert. Duur ongeveer 3 uur. De workshop is inclusief koffie/thee en iets lekkers en het gebruik van alle materialen.
Tevens is de side scraper ingebrepen bij de cursus, die mag na afloop dus mee naar huis.

Graag opgeven via de email, vermeld hierbij je naam, adres gegevens, telefoon nummer en het aantal personen die je wil aanmelden. De reservering is pas definitief na betaling

 

Workshop Boetseren

In deze workshop leer je de basis van het boetseren. Ieder seizoen een ander thema, altijd een eenvoudig figuur. Deze workshop is uitermate geschikt voor beginners. Duur ongeveer 2,5 á 3 uur

Graag opgeven via de email, vermeld hierbij je naam, adres gegevens, telefoon nummer en het aantal personen die je wil aanmelden. De reservering is pas definitief na betaling.

 

 

 

 

 

 

Ouder & Kind workshop

Samen met je (klein)kind een leuke middag creatief? Kom deze workshop volgen. Jullie maken samen een boltaartje en 4 cupcakes. Jullie leren een taartje vullen, bekleden en decoreren. Het draait vooral om samen gezellig bezig zijn.